Home Retete Articole Blender Forum Contact

Retete culinare


Echipa Gastronomicus va pune la dispozitie o noua carte de bucate online, intr-o prezentare grafica deosebita. Insa asta nu e tot. Pe langa retete culinare, echipa noastra incearca, prin intermediul articolelor pe teme gastronomice, sa raspunda cerintei tot mai mari de informatii despre alimentatie, chimia gustului si a ingredientelor
Reteta zilei
....

stridii cu ciuperci
poze nunta


AddThis Social Bookmark Button

Autor: Gastronomicus
Bauturi racoritoare




E cald, e cald bine si nu as vrea sa ne prinda nepregatiti.
Dieta noastra trebuie sa “se asorteze” cu sezonul, daca vrem sa ne fie mai usor, ca bine e foarte greu!
Un element important in aceasta perioada, sunt lichidele pe care le bem, atat felul lor, cat si cantitatea. Stim cu totii ca pe vreme calda, aportul de apa este necesar sa fie mai ridicat. Apa este sfanta, dar parca ai vrea uneori sa mai aiba si un pic de gust, de aroma...macar un pic!
Nu am sa va recomand bauturi racoritoare cu alcool, nici prea dulci, m-am gandit sa va dau un tipar de bautura racoritoare usor de preparat, ieftina si la indemana, pentru a completa necesarul de lichide atunci cand doriti o alternativa.
Baza bauturii este un ceai, dupa preferinte sau nevoi, adica puteti face ceai alb, ceai verde, nu uitati de ceaiul rosu sau chiar ceai de plante autohtone, tot este luna lor (iunie). Dupa ce s-a racit si l-ati strecurat adaugati miere de albine dupa gust, felii de lamaie, 1-2 cuisoare pentru a se pastra mai bine, felii de mar cu coaja sau visine fara sanburi (la fel de bine se potriveste ananasul, piersica, para) si cateva frunzulite de menta. Daca il veti tine la frigider pana a doua zi, veti constata ca aveti o bautura racoritoare gustoasa si aromata, pe care o puteti servi simplu sau oferi musafirilor.
Daca tot vorbim de caldura si bauturi racoritoare, pentru cei care obisnuiti sa mancati doar legume sau fructe pana la pranz, va sugerez sa incercati sa va preparati nectar din fructe proaspete, mixand pur si simplu fructele (fie capsune, fie cirese, pepene galben sau altele) si diluand cu apa plata atat cat va convine. Vara este foarte bine venit si sucul din rosii proaspete (cu coaja) care nu e doar racoritor, ci si remineralizant, avand in vedere sarurile pierdute prin transpiratie.
Si ca sa inchei intr-o nota generala, va ofer si dumneavoastra o informatie foarte utila pe care am gasit-o de curand: alimente recomandate in perioada calda sunt scoici, crabi, stridii, alge marine, iaurt, albus de ou, salata verde, castraveti, ridichi, conopida, broccoli, dovlecei, porumb, rosii, maghiran, menta, banane, grapefruit, pepene verde, pere, ananas, mandarine, capsune, pentru ca prin chimismul lor in organismul uman, au si efect racoritor.
Ei, acum nu mai suntem deloc nepregatiti! O vara usoara!




Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions