Home Retete Articole Blender Forum Contact

Retete culinare


Echipa Gastronomicus va pune la dispozitie o noua carte de bucate online, intr-o prezentare grafica deosebita. Insa asta nu e tot. Pe langa retete culinare, echipa noastra incearca, prin intermediul articolelor pe teme gastronomice, sa raspunda cerintei tot mai mari de informatii despre alimentatie, chimia gustului si a ingredientelor
Reteta zilei
....

stridii cu ciuperci
poze nunta


AddThis Social Bookmark Button

Autor: Gastronomicus
Fructele primaverii-capsunele



Alte fructe de primavara-capsunele! Frumoase, apetisante, gustoase si aromate, umplu pietele in mai si iunie, iar noua ne refac rezervele de sanatate. Sunt fructe delicate si e bine sa le alegeti cu grija. Cautati-le pe cele bine coapte, aromate, fara pete sau lovituri si aveti grija sa fie curate. Mai ales dupa ploaie, capsunele pot fi murdare de pamant, iar prin spalare insistenta se pot zdrobi si isi pierd si aroma. Se recomanda spalarea prin scufundare in apa, nu sub jet. Repetati pana cand apa ramane curata.
Cel mai bine le puteti aprecia calitatile gustative, consumandu-le simple, fara zahar sau frisca.
Sunt fructe bogate in vitamine (A, B, C), minerale si oligoelemente (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sulf, iod), enzime, celuloza, glucide.
In afara de gustul si aroma lor, deosebit de rafinate, sunt un ajutor important in pastrarea starii de sanatate.
Prin continutul lor, remineralizeaza organismul, stimuleaza imunitatea naturala, au un efect puternic detoxifiant si diuretic, fluidizeaza sangele si scad tensiunea arteriala, regleaza tranzitul intestinal si stimuleaza functiile hepatice; de asemenea, au efect vermifug, combatand mai ales oxiurii. Capsunele contin acid salicilic natural, important antiinflamator.
Ca si in cazul cireselor, se recomanda cura simpla sau cea exclusiva.
Cura simpla dureaza o saptamana si consta in consumul unei cantitati de 500g pana la 1 kg de fructe zilnic, la micul dejun si cina, fara alte alimente. In acest context, incercati sa va rezumati la un pranz usor, fara excese.
Cura exclusiva dureaza 3 zile, timp in care puteti consuma 2 kg de capsune zilnic, in mai multe prize, band intre mese apa minerala.
Pentru a le putea consuma, asigurati-va ca nu sunteti alergici: mancati pe stomacul gol si urmariti reactiile imediate. Totusi, sunt fructe cam acide, motiv pentru care nu se potrivesc oricui!
Tenul obosit are un prieten bun in acest fruct (Produse Bio), nu lasati sa treaca primavara fara o masca de sezon!
Amatorii de dulciuri se pot delecta cu excelenta spuma de capsune sau tarte, iar pentru a avea cu ce va potoli dorul de ele, la iarna, nu strica un borcan de dulceata!




Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions