Home Retete Articole Blender Forum Contact
Ingrediente selectate: malai,

 

Rezultatele Cautarii


Pagini rezultate: 1  

Alivanca moldoveneasca
Malaiul se opareste cu lapte fiert. Branza de vaci se freaca cu 50 g zahar si ouale, pana ce se obtine o pasta omogena. Se amesteca cu malaiul oparit, se adauga 100 g smantana, 80 g unt, sare si praf de copt. Se unge o tava cu restul untului, se toarna compozitia intr-o tava si se coace in cuptor,

Alivanca stramoseasca
Este reteta alivancelor ce se mancau acum 300 de ani in Moldova si Bucovina. Malaiul se opareste cu lapte dulce. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu laptele batut. Se toarna pe deasupra 100 g unt topit si sare si se amesteca bine. Se ung cu unt un numar de zece frunze de varza, se asaza

Malai molovenesc cu dovleac
Se curata dovleacul de coaja, se da pe razatoare si se fierbe. Dupa ce a fiert, se opareste malaiul si grisul cu zeama in care a fiert dovleacul. Se paseaza dovleacul prin sita, se amesteca cu 200 g zahar, 100 g faina, 200 g smantana, malaiul si grisul oparit, sarea, uleiul si drojdia de bere

Taci si-nghite I (ochiuri pe mamaliguta)
Din malai, apa si sare se prepara o mamaliguta moale. Se toarna intr-o tava de cuptor unsa cu ulei jumatate din cantitatea de mamaliguta. Se presara peste mamaliguta 150 g telemea rasa si se pun 50 g unt taiat bucati mici. Se asaza pe deasupra al doilea strat de mamaliguta, apoi cu un polonic se fac

Taci si-nghite II (ochiuri pe mamaliguta)
Se fierbe laptele cu sare, se adauga malaiul si se face o mamaliguta consistenta. Dupa ce mamaliguta este gata, se toarna intr-o tava unsa cu unt. Cu un polonic se fac in mamaliguta 10 locasuri. Se sparge in fiecare locas cate un ou, se presara peste oua telemeaua rasa, iar deasupra se pune cate o


Taci si-nghite III (ochiuri pe balmos)
Intr-un ceaun se pune la fiert smantana, 100 g unt, laptele si sarea. Indata ce a dat in fiert se adauga malaiul si se presara un balmos moale. Intr-o tava unsa cu unt se pune un strat de balmos, se presara pe deasupra 200 g branza de Dorna, se pune pe deasupra restul de balamos. Cu un polonic se

Bors de putina
Se face o plamada din drojdie, malai, 500 g tarate si apa calduta. Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut, se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 litri, se pune restul de tarate si apa calda si se lasa sa dospeasca cateva ore. Dupa ce a dospit, se toarna deasupra apa

Varza calita cu ghimbir proaspat si tofu tempura
Incinge uleiul la foc mic si adauga usturoiul si chili. Adauga legumele pregatite si caleste-le la foc mare pana cand varza se inmoaie. Amesteca otetul de orez, sosul de soia, uleiul de susan, mierea si ghimbirul si adauga compozitia in amestecul cald. Verifica daca este asezonata corespunzator.


Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions