Home Retete Articole Blender Forum Contact
Ingrediente selectate: varza,

 

Rezultatele Cautarii


Pagini rezultate: 1   2   3   4   5   6   7  

Varza cu smintina si cascaval
Se taie varza in felii groase si se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge bine, se pune intr-o tava smaltuita, unsa cu unt si presarata cu pesmet si cascaval ras. Se toarna peste varza laptele amestecat cu smintina si faina, se presara cascaval ras, pesmet si bucatele de unt. Se rumeneste la

Salata mexicana
Se fierbe separat pieptul de pui, se lasa la descongelat legumele, ardeiul gras si rosiile se spala si se taie cubulete. Varza se spala si se toaca si ea marunt. Piepul de pui, fiert si dezosat in prealabil, se toaca cubulete mici. Totul se amesteca cu maioneza, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Alivanca stramoseasca
Este reteta alivancelor ce se mancau acum 300 de ani in Moldova si Bucovina. Malaiul se opareste cu lapte dulce. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu laptele batut. Se toarna pe deasupra 100 g unt topit si sare si se amesteca bine. Se ung cu unt un numar de zece frunze de varza, se asaza

Pui fript cu varza de Bruxelles
Puiul se curata, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas se caleste faina, se stinge cu laptele amestecat cu smantana si bulionul, se adauga carnea si se fierbe 20 min. Varza de Bruxelles se firbe timp de 20 min. in apa cu sare, se scurge bine, se

Rata pe varza
Rata se sareaza, se unge cu ulei si se frige la cuptor. In timpul frigerii se stropeste cu jiul format in tava. Dupa ce este fripta, se lasa sa se raceasca si apoi se transeaza. Se desfac foile de varza, se lasa cateva ore in apa rece, se scurg, se taie in fasii marunte, se storc bine de zeama si se


Salata de cruditati III
Morcovii se curata si se dau pe razatoare, varza dulce se toaca marunt, iar stafidele se tin cateva ore in apa, apoi se taie in doua. Se amesteca morcovii cu varza si stafidele si se potriveste gustul cu zahar, sare, ulei si otet.

Salata de varza alba
Varza se taiein straifuri subtiri. Se preseaza cu sare si se lasa sa stea o ora. Se stoarce, se scurge zeama lasata si se adauga ulei si otet subtiat cu apa.

Salata de varza de Bruxelles
Se curata varza de frunzulitele vestede, se fierbe in apa cu sare, se strecoara si se lasa sa se scurga bine si sa se raceasca. Maioneza dietetica se subtiaza cu o lingura de otet si 2-3 linguri de apa si se amesteca cu varza de Bruxelles.

Salata de varza murata
Se desfac frunzele de varza, se lasa in apa cateva ore ca sa se desareze, se taie fideluta, se toarna pe deasupra uleiul si se amesteca.

Salata de varza rosie
Se taie varza rosie in straifuri subtiri. Se presara cu sare, se lasa sa stea circa o ora. Se stoarce si se scurge bine zeama lasata. Otetul se subtiaza cu apa, se pune la fiert, se toarna peste varza si se amesteca cateva minute. La sfarsit se adauga si uleiul.


Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions