Home Retete Articole Blender Forum Contact
Ingrediente selectate: bors, rosii,

 

Rezultatele Cautarii


Pagini rezultate: 1   2  

Bors pescaresc (oceanic)
Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Il recomand seara, intre 17-19. Neaparat ardei iute proaspat sau murat, mamaliga si galuste din gris, cartofi fierti in coaja si orez etc drept garnitura

Bors de dovlecei
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga zarzavatul de supa taiat rondele si se calesc impreuna, pana ce zarzavatul s-a inmuiat. Se stinge cu apa, se adauga sare si se pune la fiert. Cand legumele sunt fierte, se adauga orezul fiert separat, rosiile ce au fost curatate de coaja si

Bors de vitel
asele de vaca se sparg, se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Se lasa sa fiarba patru ore si se strecoara supa. Carnea de vitel se taie bucati, se pune in supa de oase si se da vasul la foc. Dupa ce a fiert doua ore, se adauga zarzavatul de supa taiat rondele si ceapa

Ciorba de loboda
Cepele se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovii si telina se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare.Se pun legumele la fiert in apa clocotita si cand s-au inmuiat se adauga ardeii curatati, spalati si taiati in cubulete. Frunzele de loboda se curata si se spala. Se presara orezul

Bors de spanac
Spanacul se curata frunza cu frunza de cotoare si se spala in mai multe ape, apoi se lasa la scurs. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Intr-un vas se pune ulei si se inabuse ceapa. Morcovul se curata, se spala, se toaca marunt si apoi se adauga in vas peste ceapa. Se mai pune costita


Bors de crap
Se curata pestele, se spala bine, se sareaza si se lasa intr-o farfurie. Nu trebuie neglijat sa se inlature osul triunghiular de la capul pestelui, care este foarte amar. Se curata ceapa si se taie marunt, dupa care se asaza la foc cu apa. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga zarzavatul curatat,

Bors de cartofi
Se curata zarzavatul, se spala si se taie ca taiteii. Jumatate se pune cu ceapa tocata si cu apa la fiert. Restul se caleste usor in grasime incinsa. Se adauga o lingura, doua , din supa si, dupa 2-3 clocote, se rastoarna in oala in care fierbe si restul de zarzavat. Se adauga o parte din sare, se

Bors de loboda
Se aleg frunzele de loboda inlaturand cotoarele, se spala bine, apoi se taie in suvite. Se curata zarzavatul si se taie subtire. Se calesc in ulei intai morcovii, se amesteca de cateva ori, urmeaza ceapa, cand incepe sa se inmoaie ceapa, se pune si celalalt zarzavat, iar la sfarsit loboda. Se

Bors de zarzavat si legume
Se curata zarzavatul, se taie marunt si se inabuse in ulei sau unt treptat, incepand cu morcovul, apoi ceapa, fasolea, mazarea, dupa care urmeaza restul, in afara de rosii. Cand zarzavatul este bine inabusit, se sareaza, se adauga apa calda si se lasa la clocotit pana cand totul este aproape fiert.

Bors de praz
Se spala oasele si se pun cu apa la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar. Zarzavatul se curata, se spala, se pune in oala cu oase si se lasa sa fiarba impreuna cu acestea la un foc potrivit. Cand zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc. Se curata prazul,


Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions