Home Retete Articole Blender Forum Contact
Ingrediente selectate: bulion, morcov, rosii,

 

Rezultatele Cautarii


Pagini rezultate: 1  

Mancare de miel cu legume
Carnea de miel se curata de pielite, se portioneaza, se sareaza, se prajeste in ulei si se scoate pe un platou. In uleiul ramas se caleste ceapa verde taiata marunt, arpagicul curatat dar netaiat, morcovii, albitura si telina taiate julien, se adauga apa si se lasa sa fiarba circa 30 min. Separat se

Crap cu orez
Pestele se curata, se portioneaza si se sareaza. Se caleste mai intai ceapa, se pun apoi ardeii grasi si morcovii taiati julien, iar la sfarsit se adauga orezul ales, spalat si scurs. Se condimenteaza cu sare si piper si se calesc circa 15 min., stingandu-se din cand in cand cu supa de peste sau

Supa de fasole verde
Se curata morcovii si ceapa, se spala, se toaca marunt, apoi se aseaza intr-o oala cu apa la foc. Cand zarzavatul este aproape fiert, se adauga fasolea curatata, spalata si taiata in bucatele mici( 2-2.5 cm). Se lasa sa fiarba impreuna, vasul fiind acoperit, 30-35 de minute. Se topeste jumatate din

Supa de legume cu costita afumata
Se curata zarzavatul, se spala, apoi se taie marunt si se caleste in grasime. Se adauga apa fierbinte sau, daca se poate, zeama de carne, si se lasa sa fiarba la foc potrivit impreuna cu bucata intreaga de costita. Cand totul este bine fiert, se scoate costita si se taie in patratele; macaroanele,

Ciorba taraneasca
Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa clocoteasca, se scoate spuma de mai multe ori, pana cand nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte din sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt sau se rade pe razatoare, dupa


Supa de fasole uscata
Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cand fasolea este veche, pentru ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta ca sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se asaza la foc cu apa rece proaspata. Dupa cateva clocote, se varsa apa si se pune din nou pe

Ciorba de cartofi din Oltenia si Muntenia
Se curata zarzavatul, se spala si se asaza cu apa si putina sare la foc. Dupa ce zarzavatul este foarte bine fiert, se strecoara supa si se asaza din nou la foc. La primele clocote, se adauga cartofii curatati, spalati si taiati cubulete si se lasa sa fiarba la un foc domol. Cand cartofii sunt

Ghiveci calugaresc
Curata legumele si spala-le bine. Varza si ceapa toaca-le fasii subtiri, pune-le intr-un castron mare, presara sare si framanta cu mana 3-4 minute pana cand legumele isi lasa sucul. Spala-le cu apa rece si scurge-le in sita. Sfecla tai-o betisoare, iar morcovii, rondele. Toate legumele taiate

Ardei umpluti de post
Se curata prazul si se taie rondele sau marunt. Intr-o lingura de ulei se pune prazul sa se caleasca si, dupa ce devine sticlos, se adauga ardeii verzi taiati marunt, morcovii taiati cubulete si orezul spalat si scurs. Se lasa 10 minute cat sa se umfle orezul. La final, se adauga rosiile taiate


Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions