Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Vinete italienesti cu rosii


Ingrediente

500g vinete, 350g rosii bine coapte, 2 tulpini de telina verde, 150g masline verzi fara samburi, 3 catei de usturoi, 200ml otet de vin, un varf de cutit zahar, untdelemn, sare, piper.


Mod de preparare

Taiati vinetele rondele, sarati-le si lasati-le o ora.
Caliti usturoiul in ulei, pe foc mic. Adaugati tulpinile de telina taiate, rosiile curatate si taiate cubulete, maslinele, sarea si piperul si fierbeti 5 minute la foc mic.
Spalati vinetele cu apa rece, stergeti-le si prajiti-le in ulei incins.
Vinetele prajite se fierb la foc mic impreuna cu sosul, otetul si zaharul pana se evapora otetul. Se adauga sarea si piperul si se lasa la racit.
Optional se poate presara deasupra parmezan sau cascaval ras, dupa ce au stat o ora la frigider.

Timp de preparare

nespecificat minute


Recomandari

Fel principal de mancare.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions