Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Choux-uri cu crema de vanilie


Ingrediente

ALUATUL faina 250 g unt 150 g lapte 250 ml zahar 50 g oua 8 buc sare CREMA zahar 250 g faina 125 g lapte 750 ml oua 6 buc zahar vanilat2 plicuri


Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu untul, zaharul sa sarea. Cand a dat in clocot, se pune toata faina deodata si se amesteca repede cu o paleta, pana ce coca se dezlipeste de pe peretii si de pe fundul vasului. Se ia de pe foc si se amesteca in continuare, pana ce aluatul s-a racorit. Se adauga ouale, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare ou, pana ce acesta s-a incorporat complet. Aluatul astfel preparat trebuie sa fie potrivit de moale. Se pune aluatul intr-un pos (corn de panza) si se poseaza in tavi unse cu unt, formandu-se choux-urile distantate intre ele. Se dau la cuptor la un foc tare si se coc 20 min. In primele 10-15 min. nu este voie sa se deschida cuptorul, deoarece coca oparita da inapoi foarte usor. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca, se taie deasupra un capacel si se umplu cu crema de vanilie, care se prepara astfel: se fierbe laptele cu zaharul vanilat, se amesteca galbenusurile cu 175 g zahar, se toarna peste ele laptele fierbinte si se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se pune vasul la foc, pana ce crema se ingroasa. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar si se bat in continuare, pana ce se intaresc, apoi se incorporeaza in crema

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions