Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Cuburi Sinaia


Ingrediente

Blatul: 2 linguri de untura, 2 galbenusuri, 250g zahar, 250g faina, 200 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingura zeama de lamaie, 3 lingurite de cacao(cernut la folosire), 1 fiola Dr.Oetker de esenta de rom, 1 praf de sare. Crema-spuma de albusuri: 2 sau mai multe albusuri, pentru fiecare albus cate 50g zahar tos si 1 lingura de zahar pudra, cate o lingura de apa pt. fiecare albus, 2 plicuri de zahar vanilinat Glazura: 6 linguri de zahar, 2 linguri cacao, 4 linguri de cafea buna (lichid), 1 lingurita cu vf. de unt(cat o nuca)


Mod de preparare

Se freaca untura cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, esenta, cacao, laptele bicarbonatul iar la final faina. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina, la foc mic. Nu se deschide cuptorul 20 de minute. Se verifica cu scobitoarea pe la mijloc pentru a se vedea daca s-a copt bine.
Cand este gata se rastoarna pe o scandura de marimea tavii si dupa ce s-a racit se unge cu gem sau jeleu de fructe acrisoare.
Spuma-crema: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra si se mai bate pana ce are consistenta bezelei. Separat din cantitatea de zahar tos si apa aferente numarului de albusuri se face un sirop legat. Acest sirop se inglobeaza asa fierbinte ca de pe foc in bezeaua pregatita, avand grija sa se amestece uniform. Va rezulta o spuma cremoasa si lucioasa
Aceasta crema se aseaza deasupra blatului uns cu gem.
Glazura: Cafeaua cu zaharul si cacaua se fierb pana se ingroasa ca un sirop, apoi se adauga untul si se mai da un clocot. Se toarna si se netezeste pe crema de albusuri dupa ce s-a racorit. Prajitura se taie in patrate cu latura egala cu inaltimea prajiturii, obtinandu-se niste cuburi ff gustoase.

Trimisa de: Rovama

Timp de preparare

140 minute


Recomandari

Prajitura este cu atat mai gustoasa cu cat e mai gros stratul de crema de bezea, dar nu mai mult de 6 albusuri ca se prabuseste.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions