Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Malai molovenesc cu dovleac


Ingrediente

Malai 250 g gris 150 g faina 200 g dovleac 500 g zahar tos 400 g oua3 buc ulei 100 g smantana 500 g drojdie de bere 20 g zahar vanilat 1 plic sare


Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, se da pe razatoare si se fierbe. Dupa ce a fiert, se opareste malaiul si grisul cu zeama in care a fiert dovleacul. Se paseaza dovleacul prin sita, se amesteca cu 200 g zahar, 100 g faina, 200 g smantana, malaiul si grisul oparit, sarea, uleiul si drojdia de bere dizolvata in apa calduta cu putin zahar, se omogenizeaza compozitia, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se lasa sa creasca circa o ora si jumatate. Din restul de smantana, 100 g faina, galbenusurile de ou, restul de zahar si zaharul vanilat se prepara o coca subtire, in care se incorporeaza albusurile de ou batute bine. Se toarna aceasta coca peste malai si se da tava la cuptor, la inceput la un foc iute iar, dupa ce malaiul a crescut, se continua coacerea la un foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se portioneaza si se serveste in stare calda.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions