Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Tort de ciocolata III


Ingrediente

BLATUL nuci 250 g zahar tos 250 g apa 150 ml cacao 50 g oua 8 buc coniac 25 ml zahar vanilat 1 plic CREMA zahar tos 180 g apa 50 ml cacao 50 g unt 200 g zahar vanilat 1 plic galbenusuri 3 buc DECOR frisca batuta 600 g


Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu zaharul. Cand da in clocot se toarna nuca, se fierbe un minut, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, cacaua, coniacul, zaharul vanilat si albusurile batute bine. Se coace intr-o forma de tort tapetata cu hartie. Crema : se fierbe zaharul cu apa si cacaua. Se amesteca mereu pana ce se ingroasa. In momentul in care se ia de pe foc se adauga 20 g unt si se lasa sa se raceasca. Restul de unt se freaca, se adauga cele 3 galbenusuri si zaharul vanilat si se amesteca. Se toarna peste compozitia cu unt crema de cacao, putin cate putin, amestecandu-se. Se imbraca blatul cu aceasta crema, fara a se insiropa sau a se taia, se lasa 30 min. la frig, apoi se decoreaza cu frisca batuta.

Timp de preparare

60 minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions