Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Tort de nuci II


Ingrediente

BLATUL oua 8 buc zahar 200 g nuci (alune) 200 g pesmet 60 g lamaie 120 g unt 20 g SIROPUL zahar 100 g coniac 50 ml CREMA nuci (alune) 400 g lapte 200 ml zahar 100 g coniac 40 ml galbenusuri 2 buc unt 200 g zahar vanilat 1 plic


Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pana ce se obtine o crema alifioasa. Se adauga nucile (alunele) taiate in straifuri foarte subtiri, coaja de lamaie data pe razatoare, pesmetul, zeama de lamaie, si se omogenizeaza compozitia, se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si se coace la un foc potrivit. Se lasa blatul sa se raceasca, se despica in doua, se insiropeaza cu sirop preparat din zahar si apa si in care, dupa ce siropul s-a racit, s-a pus si coniacul, apoi se umple tortul cu crema si se decoreaza. Crema se prepara astfel : nucile (alunele) se macina, se oparesc cu laptele indulcit, se adauga coniacul, zaharul vanilat, iar dupa ce s-a racit, se adauga si galbenusurile de ou si untul, se amesteca, pana ce crema devine alifioasa.

Timp de preparare

60 minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions