Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Tort vienez


Ingrediente

BLATUL faina 100 g unt 200 g oua 6 buc zahar 200 g alune 200 g lamaie 75 g CREMA unt 200 g zahar 125 g galbenusuri 2 buc zahar vanilat 2 plicuri cafea neagra 100 ml


Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie, alunele si faina. La sfarsit se incorporeaza albusurile. Se pune compozitia in doua tavi si se coc doua foi. Crema : untul se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa. La sfarsit se pune cafeaua, picatura cu picatura si se amesteca, pana ce aceasta s-a incorporat complet. Cu crema obtinuta se umplu cele doua foi, se monteaza tortul si se decoreaza.

Timp de preparare

60 minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions