Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Spanac cu orez


Ingrediente

1kg fruze de spanac( proaspete sau congelate), 100g orez basmati, 1 ardei capia rosu, 1 ceapa mica, sare, piper, ulei.


Mod de preparare

Se calesc in putin ulei de masline, ceapa tocata marunt, ardeiul capia taiat cubulete si orezul.
Se inabuse cu 200ml de apa, pana cand va fi aproape gata orezul. Se adauga spanacul si se lasa cu capac, pe foc mic 5 minute( spanacul nu trebuie fiert mult timp!).
Se opreste focul si se lasa, in continuare, acoperit pentru a se umfla orezul. Se pune sare si piper dupa gust. Se pot adauga si cativa stropi de lamaie, pentru aroma si pentru a albi orezul.
Se serveste cald, alaturi de friptura de miel.

Timp de preparare

30 minute


Recomandari

Garnitura pentru friptura de miel, dar si fel de mancare principal pentru o masa obisnuita.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions