Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Chiftelute cu carne si sos de ciuperci


Ingrediente

Carne de vaca 400 g carne de porc 300 g slanina 50 g franzela 200 g ceapa 150 g ulei 125 g oua 2 buc verdeata 2 leg ciuperci 400 g faina 125 g unt 100 g lapte 400 ml smantana 300 g piper sare


Mod de preparare

Carnea si slanina se dau prin masina de tocat. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca totul si se adauga sarea, piperul si ouale. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei. Ciupercile se taie julien, se oparesc si se calesc in unt, se adauga restul de faina si se caleste fara a se rumeni, se stinge cu lapte si apoi se amesteca cu smantana. In acest sos se pun chiftelutele si se fierb circa 25 minute.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions