Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Crap a la Grec


Ingrediente

Crap 1 kg unt 50 g ulei 150 g pesmet 25 g lamaie 150 g vin 150 ml verdeata 1 leg sifon 300 ml sare


Mod de preparare

Crapul se curata, se spala, se sterge cu un stergar si se sareaza. Se unge o tava cu ulei si unt, se asaza in ea cateva betisoare, pe care va sta pestele (sau o bucata de pergament de marimea potrivita). Se unge pestele cu unt, se asaza in tava, se presara cu pesmet, se da tava la cuptor la un foc potrivit si se stropeste din cand in cand cu sosul format. Cand este aproape gata, se adauga vinul amestecat cu putina apa si se da tava la cuptor. Restul de ulei se amesteca cu zeama de lamaie, sifon, sare si verdeata tocata, batandu-se bine cu un tel pana ce sosul se albeste. La servit se adauga cate o feliuta de lamaie decojita la fiecare portie. Se mananca rece.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions