Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Tocanita din carne de capra


Ingrediente

1-1,5kg carne de capra (preferabil bucati de spate), 2 cepe rosii mari, 4 ardei grasi, ulei, tarhon, sare, piper, cardamon, seminte de chimen, vin alb, cateva feliute de mar.


Mod de preparare

Inainte de preparare, carnea de capra se opareste. Pentru o aroma placuta, adaugati si o crenguta de tarhon proaspat sau conservat in otet.
Se taie ceapa si ardeii fideluta si se calesc usor in putin ulei de masline. Se adauga carnea scursa de apa si se inabuse impreuna. Se toarna o jumatate de cescuta de apa si se lasa la foc mic. Pentru a diminua eventualele probleme generate de ceapa fiarta, pentru cei mai sensibili, se adauga chimen. Cand este aproape fiarta carnea, se potriveste de sare, piper si se pune un varf de cutit de praf de cardamon. Pentru un plus de aroma, se pun cateva cubulete de mar crud. Cand este gata, se toarna o jumatate de cescuta de vin alb, se ia de pe foc si se lasa acoperit.
Se serveste cat mai calda, eventual cu garnitura de orez simplu.

Timp de preparare

60 minute


Recomandari

Fel principal de mancare.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions