Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Dovlecei la gratar cu umplutura


Ingrediente

2 dovlecei medii, 1 cartof mare, 1 morcov, 1 ardei kapia rosu, plante aromatice dupa preferinta, sare, maioneza vegetala sau crema de avocado, branza tofu.


Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie in felii pe lung (groase de 1/2cm). Se frig pe grill. Cartoful si morcovul se curata, se fierb si se paseaza. Se incorporeaza in acesta pasta si maioneza, plantele aromatice tocate marunt (busuioc, marar, rozmarin), sarea. Se aseaza pe felia de dovlecel o lingura cu varf de pasta, o feliuta de branza tofu si o felie subtire de ardei kapia. Se ruleaza si se fixeaza cu o scobitoare. Se aseaza pe farfurie si se servesc. Pot fi consumati ca aperitiv pentru masa de pranz sau fel principal de mancare pentru cina.

Timp de preparare

30 minute


Recomandari

Fel principal de mancare in meniu vegetarian.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions