Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Dovlecei pane II


Ingrediente

3 dovlecei drepti de dimensiune medie, sare, 2 oua, pesmet, ulei, busuioc


Mod de preparare

Dovleceii se spalabine sub jet de apa si se taie felii medii. Se aseaza pe un platou la scurs. intr-un vas se bat ouale cu un praf de sare. Intr-o farfurie se pune pesmetul amestecat cu busuioc. Se dau feliile de dovlecei prin pesmet, ou si apoi iar pesmet si se aseaza intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa prajire se scot si se aseaza pe un platou pe care am asezat un servet de hartie pentru a absorbi grasimea in exces.

Timp de preparare

minute


Recomandari

Se pot servi cu mijdei de unsturoi. Usturoiul se curata se spala si se sfarama. Intr-o cana se pune usturoiul pisat si un praf de sare.Se amesteca adaugandu-se treptat ulei pana se obtine o pasta omogena. Daca dorim sa fie mai fluida adaugam apa si amestecam. Compozitia astfel creata se adauga peste feliile de dovlecei prajiti.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions