Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Leber


Ingrediente

1 ficat de porc, 2 spline, 1 plaman, 1 ou, 1 capatana de usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingurita de piper, 2 foi de dafin, piper boabe, 1/2 pahar de vin, intestine groase de porc.


Mod de preparare

Se fierb organele la foc potrivit, adunand spuma.
Se toaca si se incorporeaza oul, sarea, piperul, usturoiul si o ceasca de supa de carne. Nu se foloseste zeama in care a fiert ficatul.
Intestinele se spala in apa cu otet.
Se umplu cu compozitia de mai sus si se toarna si supa, dupa care se leaga bine.
Intr-un vas se aseaza o farfurie, iar pe ea se pune leberul, pentru a nu se lipi de cratita.
Se toarna supa de carne si se adauga dafin, boabe de piper si vin alb. Lichidul trebuie sa acopere preparatul. Se fierbe la foc mic si se inteapa din cand in cand, pentru a nu se sparge.
Cand sunt gata, se scot si se lasa la racit. Se preseaza si se tin la rece.
Se taie felii, doar cat e necesar si se serveste.

Timp de preparare

180 minute


Recomandari

Aperitiv





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions