Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Salata cu broccoli si conopida


Ingrediente

O lingurita si jumatate de otet, 2 lingurite de mustar, 1 lingurita ulei de masline, un sfert de lingurita de piper, un varf de cutit de sare, 1 catel de usturoi pisat, 2 cesti buchetele de conopida, 2 cesti de broccoli, 1 ceasca de branza feta cubulete, o jumatate ceasca cubulete de telina, o jumatate ceasca ardei gras taiat marunt, o jumatate ceasca masline verzi feliate, o jumatate ceasca de cubulete de castravete, un sfert de ceapa verde rondele, patrunjel verde tocat, 1 lingurita de capere, 2 oua fierte tari taiate sferturi.


Mod de preparare

Fierbem conopida si broccoli, avand grija ca broccoli fierbe mai repede si le scurgem bine.
Din restul ingredientelor, mai putin ouale, preparam un dressing, incepand cu otetul, uleiul, mustarul si usturoiul; adaugam apoi restul si incorporam cu grija pentru a nu le sfarama. Se adauga conopida si broccoli, amestecand usor, iar deasupra se aseaza ouale taiate. Este un meniu echilibrat si destul de complet, pentru persoanele active.

Timp de preparare

40 minute


Recomandari

Fel unic masa de pranz





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions