Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Salata de castraveti cu usturoi


Ingrediente

6 castraveti de dimensiune medie, 5 linguri de ulei, 1 lingura de zeama de lamaie, 4 catei de usturoi, sare, piper, 1 legatura de marar tocat marunt, 2 linguri de apa


Mod de preparare

Castravetii se curata de coaja, se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se acopera si se lasa aproximativ 20 de minute. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu 2 linguri de apa si se lasa sa se decanteze.

Feliilse de castraveti se scurg de apa, se pun intr-un tifon si se preseaza dar cu grija sa nu se striveasca. se pun intr-o salatiera, se stropesc cu zeama de usturoi, se adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si seara. Se amesteca si se presara cu marar.

Timp de preparare

40 minute


Recomandari

Se serveste dupa 30 de minute.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions