Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Salata de vinete cu dovlecei


Ingrediente

2 vinete medii, 4 dovlecei tineri, 3 linguri de ulei, 3 rosii, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare

Se rad dovleceii de coasa si se fierb in abur (daca nu aveti un dispozitiv special, puteti pune o sita deasupra unei oale in care fierbe apa si sa o acoperiti cu un capac). Cand sunt gata, se lasa la scurs timp de 10-15 minute. Se freaca intr-un castron cu un praf de sare si ulei picurat incet. se adauga salata de vinete, se amesteca totul si se aseaza pe o farfurie.

Patrunjelul se toaca marunt si se prepara peste salata. In jur se orneaza cu felii de rosii.

Timp de preparare

15 minute


Recomandari

Se decoreaza cu o rosie taiata in felii subtiri care se lasa unite in partea opusa codeti. Se preseaza usor in mijlocul salatei si optional se inconjoara cu masline. Ceapa tocata se serveste alaturi de salata rece.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions