Home | Retete | Articole | Blender | Forum | Contact |
Publicitate pe Gastronomicus Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii... |
||||
Articole
|
Sos picant IIngredienteSos brun 300 g castraveti in otet 100 g ceapa 50 g mustar 25 g unt 50 g vin 100 ml otet 40 ml piperMod de preparareCastravetii in otet se curata de coaja, se taie fasii lungi, se curata de seminte, se toaca marunt si se lasa sa se scurga. Ceapa se toaca marunt si se pune la fiert cu otetul, mustarul si piperul. Dupa 10 min. se adauga sosul brun si se mai fierbe 30 min. Se paseaza sosul print-o sita sau pasoar, se adauga castraveciorii, vinul si untul si se amesteca bine.Timp de preparare30 minuteRecomandariSe foloseste la escalopuri, turnedouri si alte preparate mai picante. Retete aleatoare:Articole Gastronomicus Alimente pentru o stare de bineAvocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si Combinatii culinareFiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau |
|
Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate |