Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Bors de loboda


Ingrediente

4-5 legaturi loboda, 1 l apa, 1/2 l bors, o ceapa, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 2-3 linguri ulei, 2-3 rosii sau suc de rosii, sare, verdeata, un ou, 2 linguri smantana


Mod de preparare

Se aleg frunzele de loboda inlaturand cotoarele, se spala bine, apoi se taie in suvite. Se curata zarzavatul si se taie subtire. Se calesc in ulei intai morcovii, se amesteca de cateva ori, urmeaza ceapa, cand incepe sa se inmoaie ceapa, se pune si celalalt zarzavat, iar la sfarsit loboda. Se amesteca bine, se acopera vasul si se lasa la inabusit. Se adauga apa, rosiile curatate si taiate felii sau sucul de rosii, se aseaza oala acoperita la foc potrivit, lasand-o sa clocoteasca pana cand zarzavatul este bine fiert. Intr-un vas se fierbe separat borsul, se ia spuma, apoi se toarna peste zarzavat si se lasa sa mai dea cateva clocote.
Cand este gata, se retrage de pe foc, se presara leustean tocat marunt si se pune capacul. Dupa 5 minute, se poate drege cu galbenus si smantana. Se serveste la masa cu crutoane.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions