Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Bors de putina


Ingrediente

Tarate de grau 2 kg malai 1 kg paine neagra 500 g drojdie de bere 50 g


Mod de preparare

Se face o plamada din drojdie, malai, 500 g tarate si apa calduta. Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut, se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 litri, se pune restul de tarate si apa calda si se lasa sa dospeasca cateva ore. Dupa ce a dospit, se toarna deasupra apa clocotita pana ce vasul se umple. Se adauga painea taiata felii si prajita bine. Se amesteca compozitia cu o paleta si se lasa sa stea 24 ore ca sa se limpezeasca, apoi se foloseste. Dupa ce borsul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apa fiarta, se amesteca bine si dupa alte 24 ore se obtine o noua cantitate de bors. Dupa folosirea si a acesteia, se continua pregatirea borsului astfel: se scoate din borcan intreaga cantitate de huste, se spala borcanul, se pune in vas jumatate din cantitatea de huste, 1 kg de tarate si 500 g malai, se adauga apa calduta, se lasa sa dospeasca 4-5 ore, se toarna pe deasupra apa fierbinte si tot deasupra se pune si paine prajita. Se face o plamada din drojdie, malai, 500 g tarate si apa calduta. Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut, se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 litri, se pune restul de tarate si apa calda si se lasa sa dospeasca cateva ore. Dupa ce a dospit, se toarna deasupra apa clocotita pana ce vasul se umple. Se adauga painea taiata felii si prajita bine. Se amesteca compozitia cu o paleta si se lasa sa stea 24 ore ca sa se limpezeasca, apoi se foloseste. Dupa ce borsul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apa fiarta, se amesteca bine si dupa alte 24 ore se obtine o noua cantitate de bors. Dupa folosirea si a acesteia, se continua pregatirea borsului astfel: se scoate din borcan intreaga cantitate de huste, se spala borcanul, se pune in vas jumatate din cantitatea de huste, 1 kg de tarate si 500 g malai, se adauga apa calduta, se lasa sa dospeasca 4-5 ore, se toarna pe deasupra apa fierbinte si tot deasupra se pune si paine prajita. Dupa limpezire, borsul este gata si se poate folosi.

Timp de preparare

50 min minute


Recomandari

Se face o plamada din drojdie, malai, 500 g tarate si apa calduta. Se lasa sa dospeasca peste noapte si, dupa ce a crescut, se pune intr-o putina sau borcan de sticla de 20 litri, se pune restul de tarate si apa calda si se lasa sa dospeasca cateva ore. Dupa ce a dospit, se toarna deasupra apa clocotita pana ce vasul se umple. Se adauga painea taiata felii si prajita bine. Se amesteca compozitia cu o paleta si se lasa sa stea 24 ore ca sa se limpezeasca, apoi se foloseste. Dupa ce borsul s-a consumat, se umple borcanul din nou, cu apa fiarta, se amesteca bine si dupa alte 24 ore se obtine o noua cantitate de bors. Dupa folosirea si a acesteia, se continua pregatirea borsului astfel: se scoate din borcan intreaga cantitate de huste, se spala borcanul, se pune in vas jumatate din cantitatea de huste, 1 kg de tarate si 500 g malai, se adauga apa calduta, se lasa sa dospeasca 4-5 ore, se toarna pe deasupra apa fierbinte si tot deasupra se pune si paine prajita. Dupa limpezire, borsul este gata si se poate folosi.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions