Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Ciorba crema frantuzeasca de vanat


Ingrediente

300g muschi de vitel, 500g carne de iepure, 200ml vin alb, 100g ciuperci, 80g morcovi, 100g smantana, o jumatate de ceapa, 50g unt, 3 lingurite de faina, sare, piper, 3 cuisoare, o legatura de verdeata


Mod de preparare

Carnea se spala si se pune pe foc, intr-un vas cu apa. Cand da clocot, se adauga ceapa intepata cu cuisoare, verdeata, morcovii si un praf de sare. Se lasa la fiert, se spumeaza si se da la o parte cand carnea e bine fiarta.

Ciorba se strecoara, carnea se curata de pe oase si se da prin sita sau se toaca impreuna cu morcovii.

Ciupercile se curata, se taie feliute si inabusa cu untul. Se adauga faina si se stinge cu vinul. Ciupercile si carnea tocata se adauga din nou in oala si se lasa la fiert inca 2-3 clocote. Se sareaza dupa gust si se adauga smantana.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions