Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Ciorba de dovlecei umpluti cu carne


Ingrediente

1/2 kg carne de vaca sau de porc cu oase, 4 dovlecei tineri potrivit de mari, 2 cepe, 2 morcovi, o radacina patrunjel, 1/2 pastarnac, 1/2 telina, patrunjel si marar verde, 1/2 l zeama de varza sau zeama de fructe crude, oceasca orez, o lingura ulei, 150g smantana, 2l apa


Mod de preparare

Se aseaza la foc zarzavatul curatat si spalat, impreuna cu oasele si apa. Se spumeaza si, dupa circa 1 1/2 ore, se strecoara. Carnea care a fost aleasa dupa oase, impreuna cu o ceapa si o felie de franzela inmuiata in lapte sau apa se trec prin masina de tocat carne. Se amesteca bine intr-o farfurie impreuna cu orez ales si spalat, o legatura de patrunjel tocat marunt, o lingura ulei, un ou, sare si piper. Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si, cu ajutorul unei lingurite, se scoate tot miezul. Se umplu dovleceii cu carnea astfel preparata, iar la capete se pudreaza cu putina faina. In cazul cand mai ramane umplutura, se fac perisoare, se trec prin faina si se pun la fiert. In supa strecurata si clocotita, se introduc dovleceii si se lasa sa fiarba la un foc incet, pentru ca sa nu se sfarame. Cand dovleceii sunt aproape fierti, se adauga zeama de varza fiarta separat si spumata. Se mai lasa impreuna 10-15 minute, dupa care ciorba este gata. Se adauga smantana si verdeata tocata. Aceasta ciorba se poate prepara si fara zeama de varza. In acest caz, se drege cu 2 galbenusuri si se acreste cu zeama de lamaie sau zeama de frunze crude, dupa plac. La masa se serveste cu smantana si cu verdeata tocata pe deasupra.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions