Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Ciorba de fasole verde din Transilvania


Ingrediente

500g fasole verde sau grasa, un borcan mare de iaurt, o longura rasa de faina, 100g slanina afumata, o ceapa, 60-70 ml ulei sau untura, patrunjel si marar verde, sare


Mod de preparare

Se curata fasolea, se rupe in bucati mici, se spala si se pune la fiert cu 1 l de apa clocotita. Ceapa, taiata marunt, se caleste in ulei, se adauga faina si se stinge cu zeama in care a fiert fasolea. Dupa ce a dat cateva clocote, se rastoarna in oala. Se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute, dupa care se adauga sare, se trage pe marginea aragazului, se toarna iaurtul batut cu o furculita si se amesteca cu o lingura. Inainte de a se servi la masa, se taie slanina in cuburi, se prajeste in grasime pana devine crocanta si se adauga in supa impreuna cu mararul si patrunjelul tocate marunt.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions