Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Ciorba de iepure din Oltenia si Muntenia


Ingrediente

1 kg carne de iepure, 2 morcovi, o radacina patrunjel, un pastarnac, o ceapa, 2-3 linguri smantana, un pahar de vin rosu, 1l apa, sare, piper


Mod de preparare

Specific muntenesc in prepararea acestei ciorbe de iepure este folosirea sangelui, care se gaseste inchegat la cosul pieptului.
Se strange cu o lingura tot sangele, se sfarama cheagurile si se subtiaza, adaugand vinul rosu. Se incalzeste sangele astfel subtiat, dupa care se trece printr-o strecuratoare pe care se asaza un tifon. Se procedeaza in aceste fel pentru ca nu cumva sa se poata strecura in ciorba vreun fir de par de la blana iepurelui. Se alege carnea, de obicei capul si partea din fata sau picioarele, si se sterge bine cu o carpa uscata si foarte curata. Carnea astfel curatata se asaza in oala cu apa fierbinte. Dupa ce a dat un clocot, se ridica spuma si se adauga ceapa tocata, marunt si zarzavatul curatat, spalat si taiat fideluta. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga sangele cu vinul. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se drege cu smantana.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions