Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender



poze nunta

Ciorba de vitel din Transilvania


Ingrediente

500g carne de vitel, 2 cepe, 3 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 1/2 telina, 2-3 oase, 2 linguri orez, o lingura otet, iaurt sau 2-3 linguri smantana, un ou, o lingura faina, o legatura tarhon, o legatura patrunjel verde, sare, 3 l apa


Mod de preparare

Oasele, bine spalate si sparte, se fierb cu apa si sare 2 ore. Se strecoara, se pune oala din nou la foc, adaugand carnea spalata si portionata. Se spumeaza, se adauga ceapa tocata marunt si zarzavatul curatat si crestat in patru. Se fierbe la foc domol pana cand carnea se inmoaie bine. Se adauga orezul ales, spalat si fiert separat( pentru a nu ingrosa prea mult ciorba). Se mai fierb impreuna 15 minute. Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu faina, smantana sau iaurtul, se subtiaza cu zeama de la ciorba, se rastoarna in oala si se lasa sa mai fiarba cateva clocote. Se presara cu frunze de tarhon si patrunjel tocate marunt. Se potriveste de sare si de acreala, dupa gust.

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions