Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Supa de carne de vitel


Ingrediente



Mod de preparare

Carnea se spala bine, in doua sau mai multe ape, se aseaza in vas, peste ea punandu-se apa. Se pune oala pe foc, adaugandu-se o parte din sare pentru dizolvarea substantelor din carne si pentru formarea spumei. Aveti grija sa nu introduceti sarea toata de la inceput pentru ca riscati sa iasa supa prea sarata, dupa scade la fiert.
Focul trebuie sa fie potrivit, iar vasul descoperit. Supa trebuie sa fiarba incet, in clocote mici, pentru ca sucul sa iasa treptat, iar supa sa ramana limpede. Se ia spuma, impuritatile ridicate la suprafata apei, cand a dat in clocot, dupa care se adauga o lingura de apa rece. Se strange din nou spuma.
Cand supa devine limpede se adauga zarzavatul curatat si spalat bine. La fnial se adauga rosiile si piperul. Dupa ce s-a adaugat zarzavatul in supa, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, lasand o mica deschizatura pe unde sa iasa aburii. Dupa fierbere, supa se da deoparte de pe foc. Se poate adauga o mana de patrunjel verde tocat.

Timp de preparare

minute


Recomandari

Nu puneti de la inceput multa sare pentru ca tindeti sa obtineti o supa prea sarata. Cu cat fierbe mai incet cu atat spuma e mai usor de luat, ridicandu-se mai repede la suprafata, inlaturand astfel impuritatile. Odata ce am asezat supa pe foc nu se mai recomanda adaugarea de apa pentru ca supa isi pierde gustul. Dupa ce da in clocot se mai poate adauga o lingura sau doua de apa rece pentru ca restul de spuma sa iasa la suprafata si sa poata fi usor luata cu o lingura speciala cu gauri. Spuma se strange de oricate ori este nevoie pana se obtine un lichid limpede. Daca spuma nu s-a luat la timp si supa s-a tulburat, se toarna in supa jumate de pahar de apa rece, spuma iese la suprafata si poate fi usor culeasa. Cand spalati zarzavatul nu il tineti prea mult in apa pentru ca riscati sa isi piarda din gust, din miros si nu in ultimul rand din vitamine. supa de carne trebuie sa fiarba cel putin 3 ore, 3 ore jumate. Pentru a vedea daca carnea este fiarta incercat-o cu o furculita. Rasolul din oala poate fi scos pe o farfurie, iar zarzavatul poate fi taiat in felii subtiri servindu-se ca atare sau cu hrean ras, mustar sau sos picant. Carnea de vitel fiind mai frageda necesita mai putina fierbere decat cea de vaca. La aceasta supa se poate folosi mai mult zarzavat decat la cea de vaca, facand-o astfel mult mai concentrata si mai gustoasa.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions