Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Supa de limba


Ingrediente

1 limba de vaca de marime potrivita(500-600g), 2 morcovi, 2 fire praz( partea alba0, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1-2 frunze de varza, 2-3 rosii, cateva boabe de piper, sare, 2 1/2-3l apa


Mod de preparare

Limba se spala in apa calda, mai multe jeturi, dupa care se freaca cu malai pentru a indeparta toate impuritatile aflate intre pori. Dupa frecarea sa cu malai, se clateste in apa rece. Se aseaza intr-o oala si se pune la clocotit. Dupa doua trei clocote, limba este scoasa din apa, jupuita inlaturandu-se toata pielita in care aceasta e imbracata. Dupa curatare, limba se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte la foc. Cand da in clocot se adauga o lingura sau doua de apa rece si se strange spuma. Spuma se strange de cate ori este necesar, pana se obtine un lichid limpede.Dupa spumare,supa se lasa la fiert, la un foc potrivit. Cand se constata ca nu se mai ridica spuma la suprafata vasului se adauga ceapa si zarzavatul curatat, spalat si crestat in patru. Vasul este acoperit cu un capac, pentru a nu risca sa scada supa prea mult, lasand o deschizatura intr-o parte prin care sa iasa aburii. Rosiile se curata de pielite si samburi si se taie in felii, adaugandu-se impreuna cu boalele de piper cand limba este aproape fiarta. Se mai lasa pe foc cam 15-20 de minute, dupa care se ia de pe foc, supa fiind gata.
Dupa terminarea supei, aceasta se imparte in doua,iar o jumatate se strecoara si se adauga peste garnitura( orez, galuste).Cand a fiert garnitura,se rastoarna supa in castron, adaugandu-se si cantitatea din oala.Supa se garniseste cu patrunjel si marar tocate marunt.Limba se extrage din supa si se taie in felii adaugand pe deasupra hrean sau sos picant.

Timp de preparare

minute


Recomandari

Pentru a ne asigura ca limba este curata si gata de preparat, aceasta se freaca foarte bine cu malai pentru a indeparta impuritatile din tre pori. Odata fiarta limba este extrasa din ciorba si taiata felii. Se poate servi fie cu hrean sau sos picant, fie preparata cu masline sau sos de rosii.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions