Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Supa de pasare cu taietei de orez


Ingrediente

1 pasare pentru supa (pui mare sau gaina), 1 morcov, radacina de telina, 1 ceapa, taietei de orez, sare.


Mod de preparare

Se curata pasarea si se spala bine in apa cat mai calda. Se curata legumele si se taie in bucati mari (pentru a se strecura usor).
Se calesc in ulei de masline legumele astfel taiate si cand au inceput sa se rumeneasca se adauga bucatile de pasare; dupa ce s-au rumenit se inabuse cu apa suficienta sa le acopere bine si se lasa la fiert la foc mic. Se aduna spuma si grasimea care se ridica si se fierb pana se desprinde carnea de pe oase.
Se fierb in apa cu sare taieteii si se spala cu apa rece; se scurg bine si se adauga cateva polonice de supa pentru aroma si gust, lasandu-le in asteptare.
Se strecoara supa si se curata carnea de pe oase.
Se serveste calda, in boluri mici (o portie) punand taietei si apoi supa strecurata si carne de pasare.
Este un preparat foarte bun pentru vreme rece, fiind hranitor, gustos si sanatos.

Timp de preparare

120 minute


Recomandari

Fel principal de mancare. Se recomanda de asemenea ca terapie in raceli.





Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau

Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions